Mand vol (h)eerlijke producten

Inhoud van dit pakket:

Mooie stevige mand gemaakt van 100% zeegras. Wit met bruin of wit met bruin en zwart. Afmeting H25 x 27 cm.
Yoshiko werkt uitsluitend met duurzame, organische materialen. Ze werken samen met kleine fabrieken die hun ethische waarden respecteren en deze ook op hun eigen werkvloer hanteren. Ze zijn uitdrukkelijk tegen kinderarbeid en iedere vorm van werken onder dwang, ongeacht leeftijd. Ze verwachten van onze zakenpartners dat ze hun mensen met respect en waardigheid behandelen. Zakendoen is fairplay en fairpay.

Yoshiko hangtag; handgemaakte lotus bloem staat symbool voor onze bijdrage aan kansarme studenten uit de sloppenwijken van Dhaka. Hoe meer wij deze verkopen hoe meer studenten wij kunnen supporten.

Beeswrap 20 x 20 cm van Rescued. Natuurlijk afdekfolie voor het bewaren en verpakken van voedsel. Een bewust alternatief voor plastic- en aluminiumfolie en te hergebruiken! Met de warmte van je handen vouw je de doek gemakkelijk om een kom, bord of schaal. De doeken worden met de hand geknipt, bestreken met de beste kwaliteit bijenwas en vervolgens gestreken en omwikkeld met een banderol. Alle productie vindt plaats in een sociale werkplaats in Nederland. De doeken zijn gemaakt van biologisch katoen.

Krupi-Chips gemaakt van oesterzwammen gekweekt op koffiedik van GRO 60 gr.
 
Daarnaast enkele producten die gemaakt zijn van geredde producten. Groente, fruit, maar ook kaas wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers of omdat sommige producten een klein plekje hebben. De organisaties waar wij mee werken redt deze groente, fruit en kaas. De vorm is misschien wat anders, maar de smaak is niet minder. Zonde om weg te gooien! Als deze producten worden weggegooid verspillen we namelijk niet alleen voedsel, we verspillen ook land, water, energie en CO2.
 
Knapperige granola gemaakt van gered fruit appel/rozijn 40 gr
Appelsprankel (0% vol) gemaakt van geredde appels 250 gr
Crostini gemaakt van 100% restbrood dat anders verspild zou worden 100 gr
Spread it chili – 100% genieten van circulaire kaas. Spread-it is een heerlijke cheese spread & dip gemaakt van 100% geredde kaas. 200 gr
Verfrissende ijsthee met gered fruit Moringa thee citroen & gember, 250 ml
 
Koek van de Koeckebackers.. Echte Koeck, zonder troep. Maar met kansen. Sommige waren langdurig werkloos, Anderen deden niet waar ze écht gelukkig van werden. Allemaal hebben ze het roer omgegooid. Nu bakken ze bijzonder goeie koeck. Met de hand. 150 gr.
Hazelnoot melk chocoladereep van Tony’s Chocolonely. 50 gr. Hun missie is om de bedrijfskolom slaafvrij te maken.
 
Daarbij 2 producten van Fairtrade Original. Zij werken nauw samen met boeren en producenten. Zo willen zij eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen door het ontwikkelen van lokale handelsketens. Hun winst is een beter leven voor de mensen met wie ze samenwerken.
Fairtrade Original Pandan Rijst 400 gr
Fairtrade Gele Curry saus 70 gr
Dit pakket wordt verpakt in een bijpassende fsc doos.
 
Prijs excl. btw € 45,00
Prijs incl. btw € 51,89

vanaf 50 stuks verkrijgbaar.

Meer informatie

Ja, ik ga akkoord met de privacy statement
* Verplichte velden.
Mand vol (h)eerlijke producten

Bekijk de andere boxen

Wil je meer weten over de themaboxen? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Neem contact op