Duurzame Blog

verschillende blogs op greengiftbox

GreenGiftBox, hét duurzame keuzeconcept en Goede Doelen

We delen met liefde de verhalen achter de Goede Doelen waar wij graag een steentje aan bij willen dragen en die je ook kunt kiezen als geschenk van de GreenGiftBox. Standaard wordt er door ons 3% van de winst gedoneerd aan goede doelen. Naast dat we doneren aan de grote en bekende Goede Doelen, zetten we vandaag een aantal van de iets minder bekende mooie intiatieven in het licht. Zij verdienen juist ook de aandacht.


100 weeks
In 100 weken uit extreme armoede
Een nieuwe, revolutionaire manier van geven: jouw geld gaat direct naar vrouwen die in extreme armoede leven. Zij weten zelf precies wat ze nodig hebben om binnen 100 weken blijvend op eigen benen te staan. Jij kunt online volgen hoe ze dat doen.
https://100weeks.nl/updates/2021-taking-root

Een makkelijk jaar was 2021 niet: corona teisterde de wereld, een crisis die mensen in armoede het hardste raakte. Tegen de stroom in wist 100WEEKS het aantal vrouwen in het programma opnieuw te verdubbelen.


Just Diggit
We zitten midden in een wereldwijde klimaatcrisis: de wereldbevolking neemt toe en de aarde warmt verder op.

In Afrika zorgen klimaatverandering, landdegradatie en overbevolking ervoor dat de temperaturen stijgen, het land uitdroogt en vruchtbare bodem verdwijnt. Dit veroorzaakt problemen zoals extreme droogte en hongersnood. Gelukkig is er een oplossing: Als we de natuur op grote schaal terugbrengen, kunnen we de aarde weer afkoelen. Het is tijd om op te schalen!
https://justdiggit.org/nl/wat-we-doen/wereldwijde-uitdaging-klimaatverandering/


Het vergeten Kind

100.000 kinderen in Nederland voelen zich vergeten. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld.  Het vergeten kind zet zich in voor deze kinderen.

Door ons impactvolle kinderprogramma kunnen kwetsbare kinderen weer even ‘gewoon’ kind zijn. Door plezier even al hun zorgen vergeten, op adem komen, spelen, vriendschappen sluiten, positieve herinneringen maken en meedoen. 
We initiëren activiteiten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor alle kinderen. Het liefst in hun eigen gezin. Dat doen we door beleidsmakers aan te jagen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en door zelf te laten zien hoe het ook anders kan.
https://www.hetvergetenkind.nl/

Sheltersuit, Omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient
Beschutting delen

Wij creëren producten die zorgvuldig zijn ontworpen om mensen te beschermen tegen de elementen. Met de hulp van onze partners worden deze producten over de hele wereld gedistribueerd, zodat mensen warm en droog blijven.
Doelgericht hergebruik
De mode- en textielindustrie is buitengewoon verspillend. Voor ons is dat een kans om materialen van hoge kwaliteit over te nemen en ze opnieuw te gebruiken voor iets zinvols.
Kansen en ontwikkeling
Wij willen de kloof dichten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor nieuwkomers, mensen die ontberingen hebben overwonnen of mensen met een handicap voelen we ons bevoorrecht dat we werkgelegenheid kunnen scheppen.

Wil je ook met je organisatie bijdragen aan een betere wereld en een donatie kunnen verzorgen via jouw kerstgeschenk. Vraag dan hier vrijblijvend een democode aan.