Duurzame Blog

verschillende blogs op greengiftbox

Hoera, 8 jaar eco-ondernemen met GreenGiftBox!

Deze maand bestaat ons bedrijf GreenGiftBox alweer acht jaar! Tijd voor een terugblik op ons groene avontuur tot dusver én een sneak-peek naar de plannen voor jaar drie van ons Eco Ondernemerschap…

Het jaar 2016 was net aangebroken en te midden van het Hollandse landschap werd er door Jolanda diep nagedacht over een nieuw groen kerstconcept. Met 20 jaar ervaring in relatiegeschenken en kerstpakketten was de expertise aanwezig. Het moest een concept worden dat goed was voor de wereld, duurzaam en ecologisch maar zonder dat ‘geitenwollensokken-imago’ dat aan het woord eco leek te plakken. Het idee voor GreenGiftBox was geboren!

Toen in februari van dat jaar Linda op zoek was naar een nieuwe uitdaging, bleek dat het startsignaal. Begin februari is GreenGiftBox officieel van start gegaan. De afgelopen twee jaar zijn voorbij gevlogen en daarom blikken we vandaag terug op twee jaar Eco Ondernemerschap.

Het mooiste: samen bijdragen aan een betere wereld

Wat is nu het mooiste aan onze onderneming? Dat we een bijdrage leveren aan een betere wereld! In deze twee jaar hebben we ontzettend veel sociale ondernemers leren kennen en zijn we ook zelf een officiële Social Enterprise geworden. Van bedrijven die mensen in kansarme landen helpen aan een zelfstandige toekomst tot compleet gerecyclede items. Ieder bedrijf waar we mee samen mogen werken is net zo enthousiast en gedreven als wij om de wereld een beetje beter te maken. Met dit enthousiasme hebben we gelukkig ook veel van onze klanten al kunnen aansteken.

Een groot vertrouwen: het nieuwe normaal?

Doordat we een aantal hele mooie klanten direct achter ons hadden staan en zij helemaal voor het duurzame trendy kerstgeschenk wilden gaan, gaf dit nog eens extra vertrouwen. Misschien is nog niet ieder bedrijf er helemaal klaar voor, maar iedere dag worden we weer gevonden door nieuwe klanten die ook duurzaam willen. Eco-ondernemen én kopen wordt steeds meer ‘gewoon’. Fantastisch!

Van kerstpakket naar relatiegeschenk

Nadat de eerste stappen waren gezet voor GreenGiftBox konden de ‘alledaagse’ relatiegeschenken natuurlijk niet achterblijven. Zo kwam rond juni 2016 de webshop van Eco Giving online. Ook hier staan de laatste trends centraal én heeft hebben alle geschenken een eco-aspect. Papier waar bloemen uit groeien, plantjes die door de brievenbus passen en leven van de lucht, pennen die compleet composteerbaar zijn en op maat gemaakte kunst door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom, een heel breed aanbod in eco relatiegeschenken.

Al snel mochten we de eerste complete duurzame geschenkenlijn opzetten en inmiddels weten de grote en kleine bedrijven Eco Giving te vinden. 

Uitbreiding helpdesk en inkoop

Toen de kerst van 2016 op de stoep stond werden we toch wat zenuwachtig. Want met zoveel mensen in het vooruitzicht die een GreenGiftBox-code gingen ontvangen hadden we ook de beste klantenservice nodig. Casendra is sinds die tijd onze niet te missen helpdesk- en inkoop-heldin, die iedere dag klaar staat voor vragen en het mooiste eco kerstassortiment samenstelt voor GreenGiftBox.

Learning: focussen helpt

Wat we deze jaren geleerd hebben is dat focussen helpt. Door de niet-duurzame producten en leveranciers uit te filteren, en de focus echt op groen te leggen, maken we het bedrijfsleven samen groener. Naast dat we zelf deze focus hebben, maken we het ook de klant daarmee makkelijk.

Een mooi voorbeeld hiervan is het Groene Kerstpakketten Event dat we in 2017 organiseerden in samenwerking met Koppert Cress. Door een middag en avond te vullen met inspiratie en groene kerstpakketten werd het voor alle bezoekers in een keer duidelijk dat eco helemaal niet suf en saai is, maar vooral heel mooi kan zijn.

Het groene kerstpakketten event GreenGiftBox

Het groene kerstpakketten event Mooi door Mij

Groen Kerst Pakketten Event 2018

De komende jaren hopen we nog veel meer bedrijven te mogen helpen hun bedrijf groener te maken. Ook gaan wij in 2018 weer een Groene Kerstpakken Event organiseren. Stay tuned!

Dank voor jullie support!

- Team GreenGiftBox & Eco Giving