Duurzame Blog

verschillende blogs op greengiftbox

MadumaduBij GreenGiftBox kies je zelf jouw eindejaarsgeschenk online uit. Zonder schuldgevoel, want ieder cadeau heeft wel iets in zich wat goed is voor deze wereld. De bedrijven en mensen die daar achter zitten hebben vaak een nog mooier verhaal. Die delen wij natuurlijk graag met je! Vandaag staat de spotlight op madumadu.

Madumadu in GreenGiftBox online eco kerstpakket

Waar komt madumadu vandaan?

madumadu maakt fairmade en handmade woonaccessoires op Bali. We maken gebruik van het beste dat Bali te bieden heeft: prachtige, hoogwaardige materialen en puur vakmanschap. Al onze woonjuweeltjes zijn handmade, dat betekent dat ieder item uniek is!

Hoe is madumadu ontstaan?

madumadu is opgericht door Linda en Jorinde. Vriendinnen sinds 1992. Linda woont op Bali en tijdens een bezoek aan Linda in 2015 ontstaat het idee ‘zomaar’. Tijdens dit tripje zien we zo veel inspirerende materialen, vormen en mensen; het idee voor madumadu ontstaat daar ter plekke. Het feit dat Linda op Bali woont, de mogelijkheid om zelf te ontwerpen en ook bewust te kunnen kiezen voor een fairmade label, maakt het idee onweerstaanbaar! In augustus 2015 was de eerste collectie gereed en leverbaar.

madumadu in GreenGiftBox online eco kerstpakket

madumadu is fairmade

We produceren met hart en ziel en zijn daarom trots om te kunnen zeggen dat onze producten fairmade zijn.
Wij geven onze vakmannen en –vrouwen niet alleen een goed salaris, maar werken samen met hen aan hun zelfvertrouwen en geven ze daarmee een doel in hun leven.

Want hoe zorg je er nu voor dat je een constante inkomensstroom krijgt? En niet van opdracht naar opdracht werkt? Het werken met een (lange) termijnplanning en deadlines zijn de meeste Balinezen niet gewend. Door samen te werken, kennis over te dragen en vooral verantwoordelijkheid te geven, zien we dat er enorme stappen worden gemaakt.Als je hoort en ziet hoe blij onze mensen zijn met het werk en de verantwoordelijkheid die ze krijgen, dat is echt ontzettend mooi! Voor ons is dit aspect van madumadu een extra motivatie om te blijven ontwikkelen en groeien. We zijn trots op ons team!

Madumadu in GreenGiftBox online eco kerstpakket

Wat is het effect?

Bali lijkt voor de Westerse toerist meestal one happy island. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook veel armoede is. De salarissen voor lokalen zijn laag en lang niet iedereen weet zijn hoofd boven water te houden. De mannen op Bali hebben een grote verantwoordelijkheid voor hun familie en voor hun banjar, wijk. Van het geld dat ze verdienen, onderhouden ze hun ouders, grootouders en andere naasten. Bovendien wordt een groot deel van hun inkomen afgestaan aan de banjar om ceremonies en andere vieringen te kunnen bekostigen.

Een steady inkomen is dan ook heel belangrijk. Het werk dat onze vakmensen voor ons verrichten belonen we met een goed salaris waarmee ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Maar dat niet alleen.. Door ze te begeleiden en verantwoordelijkheid te geven ontstaat zoveel meer. Het is prachtig om te zien hoe onze mensen groeien. Van mensen die alle dubbeltjes moeten omdraaien en kleine orders verzamelen, tot trotse mensen die op hun beurt weer meerdere mensen aan het werk houden.

Zijn er nog meer bijzonderheden?

madumadu betekent honey, dus letterlijk ‘honing’ maar ook ‘schatjes’. Schatjes slaat niet alleen op ons, maar ook op onze manier van werken. madumadu staat voor puur en positief. De mix van mooie materialen, fairmade en handmade en krachtige symbolen, levert liefdevolle producten op. madumadu focust zich op muuraccessoires, wall hangings, maar natuurlijk maken we ook andere items.

madumadu in GreenGiftBox online eco kerstpakket

madumadu en GreenGiftBox

Ook dit jaar zijn de mooie woonaccessoires van madumadu weer opgenomen in het online kerstpakket assortiment van GreenGiftBox. Wil je alle kerstcadeaus van GreenGiftBox bekijken in een bepaald budget? Vraag dan vrijblijvend een demo code aan via info@greengiftbox.nl of 015 – 761 03 19.

Liever niet wachten tot kerst en deze enthousiaste dames direct supporten, bezoek de madumadu website dan hier.